torsdag 27 september 2012

Lite Eljobb

Småfel på alla hojar och ryssen väntar på att bli klar. Bara att ta sig i kragen och försöka få nått gjort, som pensionist tror man att man har all tid i världen men man måste ha en blåslampa i röven för att göra klart.
Lite eluppdatering på SOH och kanske en mindre strålkastare på Qvarnan.

fredag 21 september 2012

Shopping och koxtur med SOH gänget

(kox= dalmål för glo/kolla) Målet var Spinning Wheels lada med gamla hojgrejer i Kolsva trakten. Imponerande samling i imponerande lokal, mycket att hålla reda på. Och lite shopping blev det.
Chefen Tomas demonterar och Sune Olsson tittar på.
Fortfarande hela hojar här.
Efter att ha avverkat MC handlarna i Västerås och Sala skrek det i magarna, och vi provade en gammal bekant: Stekhuset i Sala. Mer bekant som " Skitiga duken", där blir man mätt och skapligt nöjd. ( Ska avslöja en hemlighet: dukarna var perfekt rena dom ligger under en glasskiva)
Det hann skymma innan vi var hemma

söndag 16 september 2012

Hedemoraturen -12

Peter C hade dragit hop ett gäng på 9 st grusvägsugna gubbar i diverse åldrar för en trevlig tur på skogsbilvägar och stigar i Hedemora - Norn trakten. Det blev drygt 10 mil och som avslutning stubbåkerrejs.
Startklart gäng, stackars grannar men dom är väl härdade.
Första malören, förgasartrubbel stoppade en gubbe efter 3 km.
Fikarast vid Turbodammen, men ingen badade.
Kort gästspel i motocrossdepån.
Full fart på tung hoj.
Stubbåker rejsandet blev för mycket för denna stånka, tur att det fanns en fyrhjuling som kunde bogsera hem vraket. ( jag tror att motor hade engelska anor men tillverkad i fjärran land där pepparn växer)

lördag 15 september 2012

Oväntat besök, tur att det fanns Gevalia hemma.

Fyra stycken lergubbar dök upp på lördagen, fikasugna efter lite stubbrace. Kul att se att det inte enbart är 70- gubbar som är ute och åker.
Det smög med en fyrhjuling också, men det lär vara dyrt och besvärligt att ta MC kort, annat var det 1960.

torsdag 13 september 2012

Veteranenduro i Surahammar inställt

Inget skogsåka på lördag pga dödsfall i arrangörstaben, det kan ev. köras vid ett annat tilfälle.
125:an är såld nu och har fått ett gott hem i Säter. Förhoppningsvis får jag se den igen i endurospåret med en förare som behärskar konsten att gasa 125:a

fredag 7 september 2012

Åter en Qvarna

Veteranenduro i Surahammar nästa helg och ingen hoj, så jag slog till på en gammal(1968) Husqvarna 250 cc. Det är en civiliserad armemc mod. 256 som går ganska lugnt och med bra bromsar. Jag ringde och fick efteranmäla mig, så jag hoppas att det inte blir några obehagliga överraskningar nästa lördag.
Hojen är "rensad" från en massa tunga militärfinesser och verkar trevlig.

Stålmän på speedway

Höstutflykt till Brovallen för att se semifinalen mellan Masarna och Smederna Eskistuna. Jag hakade på i Säter, vi blev 7 stycken + en dotter som var spätta. En fin match, men Masarna hade behövt vinna med 21 poäng.(efter storförlust i Eskilstuna) Efter en fin inledning var man uppe på 10 poängs ledning, men sen tappade man. Antonio Lindbeck hade ingen av sina höjdartävlingar. Smederna vann igen men bara med två pinnar.
Gänget före första start.

onsdag 5 september 2012

Höstfinal i Torsång

I vackert men blåsigt väder körde vi våra tre SOH byggena till årets sista veteran hojträff i Torsång. Där får man verkligen se MC historia och för all del smått historiska förare också. Från 20-tals HD, 30-tals Nimbus, 40-tals Indian, ett antal gammel Trajjor opch Norton m.fl till nybyggda crossreplikor d.v.s SOH..
Snyggaste nyrenoverade Engelskshojen hade Engström från Svärdsjö: Ariel Square Four
(Motor)Kultureliten är samlad för att på plats bedöma varandras konstverk. Här finns mycket samlad kunskap.
Vilken är snyggast? Jag kan tänka mig att äga båda två. ( Det är inte gubbarna jag tänker på!)
Museumägar familjens gamla Adler stod på hedersplats. Som alltid mycket att titta på, kom och kika vet ja.

tisdag 4 september 2012

Spagetti i lyktan på Dneprn

Ja nästan allt el ska ju rymmas i strålkastarhuset så det blir lite rörigt, jag kombinerar elscheman från 40-talet till 90-talet med lite egna tillägg. Ombyggd från 6 volt likspänning till 12 volt växelstömsgenerator, så det blir en spännande provstart.