söndag 11 augusti 2013

Backtävling igen, nu i Filipstad

Backtävlingar som körs som regularitetstävlingar är en  perfekt gubbmotorsport. Efter tre fullföljda tävlingar har jag nog kört max 15 minuter, det orkar hojen och jag med.
Långlialoppet i Filipstad startades för 65 år sedan och togs upp igen för ca 5 år sedan. Det var ca 25 bilar och 25 hojar som helst ska vara från 1969 eller tidigare, men man är flexibla så min SOH fick vara med.
Det var inledningsvis en hel del gnäll från "gam"gubbarna att bilarna rev upp underlaget, men efter det att hojarna fick köra själva först var det frid och fröjd.
Glädjande nog var det en yngling ( Mikael Axelsson Karlskoga) som lyckades vinna MC klassen på en differens på endast 3/100 sek körande på en Honda CB 500-78 med landsvägsdäck.
Själv kom jag nog på 11:e plats med 88/100 sek, speciellt fort körde jag inte heller, blev spöad av en 1928 års Ariel backräser, men jag slog i alla fall brorsan Tomas.

Vinnaren i full aktion.Tomas, som det kunde ha sett ut på 40-talet med Albinräser.


Äldsta hojen, Ariel 1928 var långtifrån långsammast
   Stilstudie på en av "raggarbilarna", de gick brett men inte speciellt fort, och ibland räckte banbredden inte till så plankbitarna yrde i luften.  

Imponerande rörmokeri på avgassystemet, rena ormgropen.                                                                        

3 kommentarer:

  1. Konstigt!! Det står inget om vem som var snabbast av er två på Lazons blogg.

    SvaraRadera
  2. Ja, mycket konstigt, men vi vill gärna se herr Lundin i backen nästa år.

    SvaraRadera
  3. Lite konstigt var det oxå att det inte heller stod nåt på Lazonz blogg om vem som var snabbast i Torsby. Men hans blygsamhet förbjuder nog honom detta

    SvaraRadera