måndag 20 juni 2016

Åshagshöjden 2016

Backtävlingen i Torsby är avklarad, och denna gång med en äkta gammelhoj: min Triumph Trophy -51.

Backtävlingar är en förbaskat trevlig MC gren, lättarrangerat, underhållande och inte så jobbigt.  Hoppas det blir fler arrangörer. Dessutom träffar man riktiga mc-orakel som Arne Lind Vikarbyn och Christer Watz Motala m.fl. som kan "allt" om gamla mc märken och man får se och höra hojarna som var med på 40-50-60 talet.

Man tävlar i två kategorier, regularitet eller snabbhet och konstigt nog är det oftast de snabbaste som har minst tidsdifferens mellan de två åken.
De bästa ligger på ca 5/100 sekund diff. själv hade jag 8/10 och kom på b18:e plats.

Se filmen från vinnarens hjälmkamera: https://www.youtube.com/watch?v=qRKsTQaXFQ0
Sar Appel Jonsson heter ynglingen som vann.

I år hade man dessutom lagt till ett pris för snyggaste ekipaget som Rune Johansson Karlstad vann med sin Kawasaki A7 SS 350 1970 som var i nyskick. En modell som var framtagen för USA.Rune, en stolt pristagare.

Den här hojtypen, (modifierad Speedwaycykel) är snabbast, lätta och starka. Helst ska det ju vara en gammal JAP eller svenska SRM.
I år var det med ett par trehjulingar också med modiga burkslavar.Isgaragets hojar lastade för hemfärd, min Trajja och Niklas Anderssons Dnepr 1952. Inga framskjutna placeringar denna gång, men skoj har vi haft,Depågrannarna Niklas och Maria, Maria agerade påkläderska med den äran. Utan hennes hjälp hade vi förmodligen bara varit halvklädda. Osmidiga gubbar som vi är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar