söndag 1 juli 2018

TT-lopps ljud! På Hedemora motostadion.

Bättre än julafton för en gammal stöt som var 14 år sista TT-loppet gick i Hedemora.

Uppväxt på Tallåkern som ligger mellan Södra kurvan och Västerbykurvan mittför krönet, så har man  upplevt mycket MC-racing. Svårt miljöskadad sedan barnsben!

60 årjubileum för en dag på en 750 m bana på motorstadion, banan var så pass lång att man kunde dra på ordenligt. Inga ljuddämpare och mestadels autentiska hojar gjorde att man fick rysningar och flashbacks.

I publiken syntes en och annan gammal förare som var aktiv under TT-tiden och andra som var publik på den tiden, en av mina grannar talade om att han hjälpte sin farsa med parkeringar 1949!

Av originalförarna var det nog bara Varg Olle Nygren (89år!) som körde men i gott sällskap av dubbla Isracingvärldsmästarna Erik Stenlund och Posa Serenius. Fantastisk mycket publik kom och kunnig speaker var brorsan Tomas som vanligt.

Gammal "kamskafts" Norton i depån.
Svensk räser, Union med 350 cc SRM motorRumi 125 cc Italiensk "vrålapa" lät värst redan på 50-talet, högvarvig tvåcylindrig tvåtaktare.Husqvarnas landsvägsvärsting, snabbast även under dagen. Hojen är helt nybyggd replika.


Snygg specialare bland publikhojarna: Engelsk Bakker-ram med Japansk mekanik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar