söndag 5 april 2015

Kulturen har fått sitt i påsk.

Traditionen bjuder att man åker på Konstspaning på påskafton. Säter liksom måga andra orter passar på att visa upp sina konstnärer under påskhelgen.
Eftersom jag är mest intresserad av hårda material är ju besöket hos Erik Vargtands smedja en höjdare, men ett ungt par i St. Skedvi (Jiga) visar att man kan göra konst av vardagssaker som tomma konservburkar och oljefat mm. Plasmaskäraren har nyttjats flitigt.
Efter vägen låg ju även Skedvibröds bageri, och där jobbade man stenhårt.

Vargtands alster håller världsklass                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Rostig plåt har sin tjusning (Jigas)




Det här är ingen betongblandare utan en rågdegsblandare hos Skedvibröd











                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Vedeldade ugnar och hand gräddning ger godaste hårdbrödet.
Jag köpte en kartong, svårt beroendeframkallande bröd.                                                                              

1 kommentar:

  1. Nu har jag också köpt mitt första paket Skedvibröd. Mycket gott!

    SvaraRadera