onsdag 6 februari 2013

KNÅDA by = Husqvarnaägarnas MECCA



I sällskap med ett par andra MC tokiga gubbar besöktes gamle crossmästaren Arne Kring´s berömda verkstad i Knåda Sport i Ovanåkers kommun .
Knåda Sport är en sevärdhet i sig själv, den har allt: sparkar,skidor,snöslungor, motorsågar och en mack! Och en stor samling utställda Husqvarna MC.

Men det viktigaste, Arne har det kanske mest välsorterade reservdelslagret för gamla Husqvarnacrossar som finns. F.ö är det svårt att hitta trevligare och hjälpsamma folk med Arne i spetsen.
Ganska oansenlig verkstad men välutrustad


"Staket"Åke Karlsson och Peter Caris diskuterar
Mäster själv i tagen med en crossmotor















1 kommentar:

  1. Kände Arne på 70-talet, på crossbanan. Han var en ödmjuk och trevlig man, alltid ett gott ord, hjälpsam trots at han var upptagen, att man var en nolla klubbförare spelade igen roll. Det visade sig att hans släkt var från Möllesund på västkusten och han var avlägsen släkt med boxaren Bosse Högberg! Det satt i generna uppenbarligen! Han var inte glad med Hva, dom experimenterade med nya cylinderfoder/portning and dom sprack, låste motorn, han över styret flera gånger - "Säj inte till frugan!!" Misstänker det var varför han slutade '75, det och han fick inte kontrakt med Japanarna pga hans ryggskada (var nära hamnar i rullstol även om han slätar över det). X-en's högtid var 70-talet, sedan tåg USA över och det blev bara värre, dom och Japanarna tänker bara pengar, ingen känsla för sporten alls. Var trevligt att träffas Mr. Kring, Thanks For The Memory.

    SvaraRadera