lördag 20 april 2013

Utile DulciNytta med nöje förena!


Köpte mig på den största auktionssidan en samling böcker med titlarna: Racing-året 1950, -51, -52 osv. Redan på den tiden var man inne på att det var bättre förr och att det trots allt gällde att ta vara på tiden nu (för sen blir det sämre, enligt rådande logik). Ett uttryck som en skribent tryckte extra på var Utile Dulci, vilket är latin och betyder precis som du gissat, förena nytta med nöje. Detta uttryck visar att redan de gamla latinamerikanerna visste att det var av vikt att roa sig! För att orka med livets allvarliga stunder gällde det att leka så kraft samlades. Sagde skribent ville göra Utile Dulci till motorsportens valspråk. När belackarna ifrågasätter till vilken nytta det väsnas och släpps ut avgaser kunde man svara: Till den nyttan att det skänker människor glädje!

 Inte heller i denna dag behöver all motorsport handla om topplaceringar, det kan fortfarande få gå ut på att ge glädje. Bygg ihop nått och var med och lek, få vänner, lär dig nya saker och ha kul!


 Eller strunta i tävlingsmomentet o sätt igång med nått stolligt projekt bara. Puts, funktion, pris och annat är egentligen av underordnad betydelse, huvudsaken det ger dig nöje. Nöje som ger dig nytta i form av välmående. Projekt behöver inte vara varken snabba, snygga, bra, för ett visst ändamål eller på annat vis märkvärdiga, kör igång nått bara! Hotta en sparkcykel, köp en liten hoj med snörstart o bygg om den till någonting, trimma en spark med hjälp av en raket... Låt lite innovativt bysmide göra dig till en gladare människa.


 Sätermannen

1 kommentar:

  1. Erikas karl bjod pa en trevlig surprise. resa till Birmingham och motorcykelmuseum, Alla engelska hojar som tillverkats och prototyper, jag fotade tills batteriet tog slut!

    SvaraRadera