torsdag 30 maj 2013

Inför Stellan Strandhs Memorial i Torsby

Värmlänningarna är duktiga på trevliga motortilldragelser (Event på nysvenska) och på söndag är det backtävling som gäller.
 Som ni ser stolleproven avlöser varandra. Det kördes välbesökta tävlingar i Åshagsbacken åren 1949 - 1957, med både bil och mc, och sedan några år sedan har man tagit upp det igen för mc. Stellan Strandh var dåtidens stjärna och vann 4 ggr och blev tvåa de andra två gångerna han var med, och nu kör hans son med samma hoj.
Det ska ju helst vara gamla hojar, men jag får vara med , med min gammaldags SOH om jag plockade bort allt modernt, helst också ljuddämparna!
Tyvärr gick det inte att få till det med min nyinköpta beg. förgasare, det visade sig att det fattades munstycken i den, men till nästa rejs ska den nog på.
Nu är det ju inte så noga hur fort det går eftersom det är en regularitetstävling d.v.s man kör två åk och minsta tidsdifferensen vinner.

Som pausunderhållning kommer gamla Rally rävar att köra gamla Rallybilar. Stig Blomkvist m.fl.

Vi blir tre härifrån Säter/Hedemora: Niklas Andersson DNEPER, Tomas Larsson ALBIN/Norton och jag.

SOH i rejsutförande


2 kommentarer:

  1. Tyvärr så är Nicodemus indisponibel att delta på grund av idrottsskada i armbågen. Skadan skedde vid trampcykelträning i lördags kväll.
    /Tomas

    SvaraRadera