lördag 18 maj 2013

Vuxna barn


Jaha, då var Svante på rymmen igen då, hoppar in o berättar en liten solskenshistoria. Den är inte bara sann utan dessutom dagsfärsk!
 Grannpojken, en livlig liten krabat i femårs åldern, lärde sig något nytt idag. Jag vill gärna tro att det är något av det mest betydelsefulla han kommer att lära sig. På frågan -Vet du. Har du åkt på din sparkcykel nån gång? Fick han svaret -Javisst. Följdfrågan, färgad av normaliteten han redan börjat vallas in i. -När du var liten? Svaret -Nä, nu, lite idag till o med, fick gossen att förundrat tänka efter för att skina upp och med glad min utbrista -Det finns vuxna som leker!
 Ansvar för det ena och det andra trillar in vartefter människan växer upp, men låt oss också komma ihåg ansvaret att lära våra barn att lek är viktigt! Avkopplingen, nöjet, gemenskapen och glädjen leken ger laddar kraftkällan inför måstena. Skillnaden på pojkar o män sägs ju vara priset på deras leksaker, säkert har hon rätt kvinnan som konstaterade det. Jag skulle dock vilja påstå att män inte har bättre ekonomi än pojkar som ännu inte hunnit få amorteringar o andra fasta utgifter, bara det att lyckliga, lekfulla män med åren lärt sig att prioritera bättre!

 Ödmjukt Sätermannen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar