onsdag 22 maj 2013

Teterow Bergring, Tysklands Isle of Man på gräs

Jag och brorsan Tomas och Anders "Wärner" Westlund, (tre män med "bäst före" passerat) tog sina 80/90-tals BMW landsvägslok och for till Teterow 6 mil utanför Rostock. På  årets första långtur, lär man känna sin kropp och glömda defekter, men framåt gick det till Värnamo och campingstuga.


Mat vid Göta kanal i Karlsborg, smakade jättebra.Promenad i kvällsolen i Värnamo, men var är rullatorerna
Efter att besökt brorsans grabbs familj gick vi på lokal och tog en öl mm, noterbart att vi nog var de enda karlarna ute,de andra satt väl inne och glodde på ishockeytävlings VM.
På fredagsmorgon drog vi iväg mot Helsingborg och färjan över till Helsingör och vidare mot Gedser. Alldeles för mycket motorvägsåkning, men vad ska man göra när man har bråttom, Klämda mellan långtradare, fläskMercor och agressiva BMW/Volvo Suvar gick det i full fart. Danmark har verkligen trafikförstoppning, men så är det ju också ett genomfartsland.
Rast i danmark
Campingen höll tveksam standard, en stor vattentunna och ett antal bajamajor, men allt fixar sig. Campande tyskar liknar inget annat: de är öl och musik älskande pyromaner: de största brasorna och de värsta högtalarna vinner. Men är man lite bedövad somnar man till tyska schlagers, hårdrock och march musik.
Jag bodde i det som ser ut som ett skoteröverdrag
Wärner som är en stor innovatör och vill ligga mjukt, fyllde sin luftmadrass med BMW avgaser under grannarnas jubel. (han och Tomas lever än)

forts. följer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar